ZalenReserverenPrijzen

Actueel

Denk mee over de toekomst van ons erfgoed

Denk mee over de toekomst van ons erfgoed

06-10-2022

Het erfgoed in het land van Cuijk herinnert ons aan hoe we ooit leefden, bouwden en hoe het landschap er uit zag. Bij gemeente Land van Cuijk houden we ons onder andere bezig met het beschermen en bewaren van monumenten, archeologie en karakteristieke onderdelen van ons landschap. Behouden maar ook ontwikkelen, het zien van kansen en mogelijkheden is onze gezamenlijke uitdaging voor nu en de toekomst. We vragen de komende weken inbreng van onze inwoners en belanghebbenden om daarna een erfgoedbeleid te ontwikkelen. Dit doen we deze maand via een vragenlijst en bijeenkomsten.

Wat zijn jouw erfgoedparels.

Met behulp van een digitale vragenlijst proberen we zo veel mogelijk inwoners te vragen naar wat zij als belangrijk en of bijzonder erfgoed ervaren in het Land van Cuijk.  Je kunt meedenken en jouw erfgoedparels op de kaart zetten . Dat kan via gemeentelandvancuijk.nl of rechtstreeks via de QR-code.

 

Bijeenkomsten

Op 5 locaties gaat de gemeente ook persoonlijk in gesprek met inwoners en belangstellenden in erfgoed. De bijeenkomsten zijn op 10, 11 en 12 oktober op 5 verschillende locaties ingepland; Cuijk, Boxmeer, Mill, Grave en in St. Anthonis. Deelnemers zijn inwoners uit de gemeente, ondernemers en vrijwilligers van diverse stichtingen op het gebied van erfgoed. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet verplicht.

Wat gaan we ermee doen?

Wethouder Joost Hendriks: “We gaan kennismaken, kennis delen en samen in gesprek over de kansen bij het ontwikkelen van nieuw erfgoedbeleid.  Ik verwacht veel informatie op te halen want we hebben 33 kernen met ieder een eigen verhaal en met eigen karakteristieke en bijzondere plekjes.”  Het cultureel erfgoed van Gemeente van Land van Cuijk wordt in de komende maanden in beeld gebracht. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met nieuwe wet- en regelgeving en worden op basis van de op te halen informatie thema’s aangewezen die typisch Land van Cuijk zijn en die worden in komende jaren uitgewerkt.

Waar kan je deelnemen?

Maandag 10 oktober
15.00-17.00 uur in MFA de Valuwe, De Valuwe 1 in Cuijk

19.30-21.30 uur in De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer

Dinsdag 11 oktober
19.30-21.30 uur in het Lagerhuis, Beerseweg 9 in Mill

Woensdag 12 oktober
15.00-17.00 uur in het gemeentehuis Grave, Arnoud van Gelderweg 71 in Grave
19.30-21.30 uur in Oelbroeck, Breestraat 1D in Sint Anthonis

Wil je per mail jouw ideeën delen? Mail dan naar erfgoed@landvancuijk.nl

Meer informatie over het onderwerp vind je op www.gemeentelandvancuijk.nl/erfgoed

1 2 3 4 ... 28 volgende >

 

 

Sponsoren