ZalenReserverenPrijzen

Actueel

GGZ en fysiotherapie De Valuwe in nieuwe mfa

GGZ en fysiotherapie De Valuwe in nieuwe mfa

30-08-2017

GGZ OOST BRABANT EN FYSIOTHERAPIE DE VALUWE NEMEN OFFICIEEL INTREK IN NIEUWE MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE

Op woensdag 30 augustus hebben vertegenwoordigers van de gemeente Cuijk, GGZ Oost Brabant, Fysiotherapie De Valuwe en de Beheerstichting MFA De Valuwe een overeenkomst ondertekend over de (ver)huur van ruimte in de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Valuwe. Deze mijlpaal is een belangrijke volgende stap op weg naar de nieuwe MFA, waarvan de opening in het eerste kwartaal van 2018 wordt verwacht.

Aankoop kerk
In 2015 besloot de gemeenteraad van Cuijk tot aankoop van de H. Jozefkerk in de wijk De Valuwe, inclusief de klokkentoren en de pastorie. Belangrijkste reden hiervoor was het plan voor de realisatie van een volwaardige wijkaccommodatie in De Valuwe. De huidige wijkaccommodatie/wijkwinkel - gevestigd in het winkelcentrum De Valuwe, vlakbij de H. Jozefkerk - voldeed niet meer aan de eisen die tegenwoordig aan een wijkaccommodatie worden gesteld.

Maatschappelijke bestemming
Het bestaande kerkgebouw van de H. Jozefkerk bood echter meer ruimte dan nodig was voor alleen een nieuwe wijkaccommodatie. De gemeente Cuijk ging daarom op zoek naar een nuttige maatschappelijke bestemming van het overige deel van het gebouw, waarbij vooral werd gedacht aan een bestemming in de zorgsfeer. De afspraken die nu worden gemaakt met GGZ Oost Brabant en Fysiotherapie De Valuwe passen binnen dit uitgangspunt.

De huidige vestiging van GGZ Oost Brabant in de wijk De Valuwe is te vinden aan de Mgr. Zwijssenstraat (het voormalig gebouw van de Gabriëlschool in de Valuwe). In de nieuwe vestiging in de MFA beschikt de GGZ straks over circa 280 mBVO (bruto vloeroppervlak). Fysiotherapie De Valuwe start - naast de vestiging aan de Irenestraat - met een tweede nevenvestiging in de wijk. Het BVO van de ruimte die Fysiotherapie De Valuwe huurt bedraagt circa 64 m2. Daarnaast maken zowel GGZ Oost Brabant als Fysiotherapie De Valuwe gebruik van enkele algemene ruimtes.


Beheerstichting
Met deze overeenkomsten is de hele begane grondvloer van de nieuwe MFA verhuurd. Mochten zich in de toekomst nieuwe gegadigden voor de huur van ruimte melden, dan is er in de nieuwe MFA de mogelijkheid om deze (zorg)partijen te huisvesten op de eerste verdieping van het gebouw. Hiermee wordt bij de constructie van de nieuwe MFA bouwkundig rekening gehouden.
De nieuwe wijkaccommodatie - als onderdeel van de MFA - wordt geëxploiteerd door de speciaal hiervoor opgerichte Beheerstichting MFA De Valuwe. Naast de ruimten voor GGZ Oost Brabant en Fysiotherapie De Valuwe, worden in de nieuwe MFA onder meer gerealiseerd: een grote activiteitenzaal, een kleinere ontmoetingszaal, een keuken, vergaderruimten, bergruimten et cetera.

De parochie H. Jozef, maar ook onder andere de KBO, Dichterbij, SWOC en Intercultureel Centrum Safina zullen hiervan gebruik gaan maken. Andere activiteiten die in de nieuwe MFA zullen gaan plaatsvinden zijn onder andere een typecursus, EHBO-activiteiten, “Bewegen voor ouderen”, vergaderingen van wijkraad De Valuwe en het spreekuur van de vakbond FNV. Verder is er ruimte gehuurd door een beleggingsclub, de kookclub Bantu, de Reddingsbrigade en een percussiegroep. Ten slotte houden ook de wijkmeester en de wijkagent in de nieuwe MFA regelmatig hun spreekuren. 

GGZ en fysiotherapie De Valuwe in nieuwe mfa
1 2 3 4 ... 28 volgende >

 

 

Sponsoren