ZalenReserverenPrijzen

Actueel

Weet u een mooie plek voor de

Weet u een mooie plek voor de "gouden rijder"

06-09-2019

Zoals u waarschijnlijk weet worden op de hoek Valuwsedijk/Goudenrijderstede in opdracht van de gemeente Cuijk elf grondgebonden koopwoningen gebouwd. De bouw van deze woningen maakt deel uit van de fasegewijze revitalisering van De Valuwe.

In het verleden waren op deze locatie aan de ene kant de voormalige bibliotheek en later het Intercultureel Centrum Safina gevestigd, en aan de andere kant het oude wijk- en witgele kruisgebouw en een huisartsenpraktijk.
Aan de muur van de huisartsenpraktijk/bibliotheek hing een plaquette (zie foto’s). Op deze plaquette was een ‘gouden rijder’ te zien (een oude munt uit de periode 1581-1645), gecombineerd met de Latijnse spreuk “Cura et Leges”, wat zoveel betekent als “Genees en lees”. Ook het jaartal 1969 was op de plaquette vermeld.

Bij de start van de sloop is de plaquette verwijderd en opgeslagen bij de gemeentewerf. De wijkraad is nu op zoek naar een mooie plek waar de plaquette opnieuw kan worden bevestigd. Heeft u hiervoor een goed idee? Laat het de wijkraad dan weten via voorzitter@devaluwe.nl

1 2 3 4 ... 28 volgende >

 

 

Sponsoren