ZalenReserverenPrijzen

GGZ Oost Brabant

Als mede gebruiker van het gebouw werken we veel samen.

Ze staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden zij veilige, menslievende zorg.

Kwetsbare mensen met complexe psychische klachten en psychiatrische aandoeningen kunnen bij hun terecht.

 

De GGZ en de Fysiotherapie De Valuwe zijn beide vaste medebewoners van ons gebouw.

Meer info

Fysiotherapie De Valuwe

We zijn er natuurlijk super trots op dat Fysiotherapie De Valuwe door zich in de mfa te vestigen weer helemaal terug is in De Valuwe.

Fysiotherapie De Valuwe behandelt klachten aan het bewegingsapparaat.

Mensen met dergelijke klachten worden geholpen met als doel beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Fysiotherapie De Valuwe en de GGZ de zijn beide vaste medebewoners van ons gebouw.

Meer info

Intercultureel Centrum Safina

Ervaringen uitwisselen met mensen uit andere culturen

Als je nieuw bent in Nederland, zijn er veel dingen die belangrijk zijn om te leren. Maar vaak ken je nog niet zo veel mensen die je daarbij kunnen helpen. Als inwoner van de gemeente Land van Cuijk kun je voor informatie, advies en ontmoeting terecht bij intercultureel centrum Safina in Cuijk.

Safina is een fijne plek waar verschillende werelden samenkomen en waar je trots mag zijn op jezelf. Bij Safina kun je gewoon binnenlopen en mensen ontmoeten met een hele andere culturele achtergrond. Iedereen is welkom. Professionals en vrijwilligers van Sociom helpen je om je weg te vinden in je nieuwe omgeving. Je kunt de dagelijkse sleur even vergeten, een goed gesprek hebben met elkaar of een spelletje spelen. Ook vind je hier uitdaging om je kennis te vergroten en te leren van elkaar.

In de mfa organiseren wij iedere week een aantal activiteiten, die begeleid worden door onze betrokken vrijwilligers, zoals:

  • Voorlezen
  • De open inloop
  • Samen met mfa De Valuwe de vrijDAGhap

Open inloop

Elke donderdag van 12.00 uur tot 15.30 uur is er een open inloop bij Safina. Onder het genot van een kopje koffie/thee kun je altijd je vragen stellen en anderen ontmoeten. Zo nu en dan wordt er uitleg gegeven over verschillende onderwerpen. Op één donderdag in de maand is er een kookworkshop. TIjdens de inloop zijn er ook creatieve activiteiten.

Andere activiteiten

Safina organiseert daarnaast verschillende jaarlijkse activiteiten. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Onze vrijwilligers bieden hiervoor de ruimte en kunnen je helpen om je plannen te realiseren.

Meer info.

Vocals4all

Overdag zingen is één van de bouwstenen van Vocals4all. Zingen in een koor geeft energie, ontspanning en versterkt de geest. Vocals4all is er voor de mensen die overdag tijd hebben, van eigentijdse muziek houden en altijd al wilden zingen. Heb je wat meer vrije tijd en zin om elke week overdag ontspannen samen te zingen? Kom dan overdag zingen bij Vocals4all. 

meer info

Beweegcentrum Gerita Top FIT 

Beweegcentrum Gerita Top Fit is er voor iedereen die gezond en fit wil worden of blijven.

Of je nu jong of oud bent maakt niet uit.

Sporten bij Gerita Top FIT is naast goed voor je lijf ook gezellig en laagdrempelig. Bij Gerita Top Fit beweeg je en werk je aan je lichamelijk en geestelijk welzijn in groepsverband.

meer info

Welzijn Ouderen Cuijk

Welzijn Ouderen Cuijk heeft een breed aanbod aan activiteiten die het welzijn van senioren die woonachtig zijn in Cuijk, Sint Agatha, Beers, Katwijk, Linden, Haps en Vianen bevorderen.
Zij willen met het aanbod aan diensten en activiteiten stimuleren dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wij kunnen dit waarmaken met de tomeloze inzet van alle enthousiaste vrijwilligers die hieraan actief hun bijdrage leveren. Veel van deze activiteiten worden ook georganiseerd in samenwerking met of door de diverse Katholieke Bonden van Ouderen (KBO’s).

Bij het ouder worden is het belangrijk om lichamelijk en geestelijk fit te blijven. Daarom organiseert Welzijn Ouderen Cuijk bewegingsactiviteiten voor ouderen onder de verzamelnaam "Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)" van 60 jaar en ouder. Deze bewegingsactiviteiten zijn aangepast aan de wensen en mogelijkheden van ouderen. Er is gymnastiek, zwemmen en aquajogging, Oud fit Cuijk, yoga, koersbal, werelddans en countrydansen. Zie activiteiten in de regio.

Wilt u meer informatie over Welzijn Ouderen Cuijk of een bepaalde activiteit, dan kunt u op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met de infobalie op telefoonnummer 0485 - 574440 keuzenummer 3 of via mailadres infobalie@welzijnouderencuijk.nl.

Of breng een bezoekje aan de website van Welzijn Ouderen Cuijk: klik hier

Wijkraad De Valuwe

De doelstelling van de Wijkraad is in brede zin het behartigen van de belangen van de bewoners van de wijk de Valuwe, meer specifiek zetten we ons in voor het vergroten van de leefbaarheid van de wijk. Dit doen we niet voor, maar met de bewoners; deze blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk voor hun wijk. 

De Bewoners zijn een van de drie mede-eigenaren van de wijk, de wijkraad vertegenwoordigt de bewoners in overleggen met de andere twee mede-eigenaren; Mooiland en de Gemeente Cuijk. 

De kracht van de wijkraad zit in de wijkraadsleden; allemaal mensen met hart voor de wijk die, ieder op zijn/haar manier, een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk.

Meer info

Wijkmeester Peter Hendriks

Wat doet een wijkmeester eigenlijk?

Een wijkmeester is de ogen en oren van de Valuwe, voor wat betreft de leefbaarheid in de wijk. Een wijkmeester is het eerste aanspreekpunt voor de bewoners uit de wijk. Hij/zij heeft een signalerende, adviserende en/of doorverwijzende rol en waar nodig spreekt hij/zij wijkbewoners aan op hun gedrag.

Op de volgende tijden is de wijkmeester bereikbaar:

Dinsdag, woensdag en vrijdag: 09.00-17.00 uur
Donderdag:                               13.30-16.30 uur

Donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur is er een inloopspreekuur in mfa De Valuwe.

Contact:  06-20498913  of  peter.hendriks@landvancuijk.nl
 
 
 

Konings Looije EHBO & BHV

Na jarenlange samenwerking besloten Angela Konings en Roosmarie Looije per 1 januari 2018 hun samenwerking officieel te maken in de vorm van een V.O.F. genaamd Konings Looije EHBO & BHV.

Ze werken heel erg klantgericht en daarmee onderscheiden zij zich van collega bedrijven. De klantenkring bestaat uit uiteenlopende bedrijven zoals scholen, de detailhandel, zorginstellingen enz. en dat maakt hun werk erg boeiend.

Voor alle EHBO cursussen kunt u bij Konings Looije terecht.
Van zowel het Oranje als Rode Kruis, basis of herhaling, EHBO aan baby’s en kinderen tot en met aanvullende EHBO vaardigheden.

Evenals cursussen BHV, Reanimatie & AED.

meer info

Senioren Cuijk

KBO vereniging voor 50-plussers

De KBO is de grootste seniorenorganisatie van het land en bestaat uit verschillende afdelingen, zelfs bij u in de buurt dus. Zij biedt raad en ondersteuning bij het verkrijgen van financiële rechten en belastingteruggave.
Zij zet zich voorts in voor uw belangen op landelijk, provinciaal én plaatselijk niveau. Senoren Cuijk werkt nauw samen met Welzijn Ouderen Cuijk.

Senioren Cuijk is een bloeiende vereniging met een enthousiast bestuur en vele vrijwilligers, die zich inzetten om vele reguliere en thematische activiteiten te organiseren.
Zij bieden leden een gevarieerd aanbod aan activiteiten om zich te ontspannen en nieuwe contacten te leggen.

Een kleine greep uit het totale aanbod: Koersbal, handwerken, rikken en jokeren, kienen en niet te vergeten de dansavonden. Ook in mfa De Valuwe worden diverse activiteiten georganiseerd door Senioren Cuijk.

Op hun website staat naast een overzicht van alle activiteiten ook veel informatie, die het welzijn van de senioren kan bevorderen. Uiteraad zijn nieuwe leden van harte welkom.

Meer info.

De Parochie H. Martinus

Met de start van de nieuwe parochie in 2013 is er een nieuw logo ontwikkeld door Titus Peters. Centraal staat in het logo de M van onze patroonheilige Martinus van Tours. Van hem is het meest bekende verhaal dat hij zijn mantel deelde met de arme man aan de poort van Amiens.

De kleurrijke blokken (zeven, naar het aantal van de geloofsgemeenschappen)  symboliseren de Mantel die ze met elkaar delen. De blokken groot en klein vormen ook de bouwstenen van de nieuwe parochie: elke geloofsgemeenschap, elke steen is belangrijk om een goed fundament te verzorgen. De kleuren geven aan dat elke geloofsgemeenschap bijzonder is, elk met haar eigen historie en tradities,

Geloofsgemeenschap H. Jozef houdt op de 1e en de 3e zondag van de maand haar vieringen in mfa De Valuwe. Aanvang van de viering 11.00 uur.

Meer info.

 

 

Sponsoren