ZalenReserverenPrijzen

Wijkraad de Valuwe

De doelstelling van de Wijkraad is in brede zin het behartigen van de belangen van de bewoners van de wijk de Valuwe, meer specifiek zetten ze zich in voor het vergroten van de leefbaarheid van onze wijk.
Dit doen ze niet voor, maar met de bewoners; deze blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk voor hun wijk. 

De Bewoners zijn een van de drie mede-eigenaren van de wijk, de wijkraad vertegenwoordigt de bewoners in overleggen met de andere twee mede-eigenaren; Mooiland en de Gemeente Cuijk. 

meer info

Stichting Actief

Stichting Actief creëert met de opbrengst van onze winkels werkervaringsplaatsen voor mensen met een meer dan gemiddelde afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Om te realiseren dat deze mensen aan het werk kunnen én om afvalstromen zo veel mogelijk te beperken verzamelt het kringloopbedrijf van Stichting Actief herbruikbare artikelen in. Door herbruikbare artikelen opnieuw in de markt te zetten, verlengen we de levensduur en behoud van het milieu. Verder worden restfracties gescheiden en op verantwoorde manier afgevoerd. Door deze recyclingmaterialen te scheiden ontlast Stichting Actief ook hiermee het milieu.

Met welke taken houdt het personeel zich bezig? 

De werkzaamheden van onze gemotiveerde medewerkers bestaan uit het ophalen van herbruikbare goederen en het sorteren, schoonmaken, presenteren en verkopen van de goederen. Goederen die gebracht worden bij onze innamepunten worden door het personeel beoordeeld op herbruikbaarheid. Helaas kunnen wij alleen herbruikbare goederen accepteren, omdat Stichting Actief zelf het afval moet bekostigen.
Afdelingen in het magazijn lopen o.a. uiteen van elektronica, speelgoed, boeken, fietsen tot kleding. In opdracht van de gemeente Land van Cuijk, kunnen wij ook onbruikbare producten of onderdelen afvoeren voor de burgers naar de milieustraat. Dit is tegen betaling en is gelijk aan de milieustraat prijzen. Een speciale dienst van Stichting Actief is het ophalen van koel- en vrieskasten en het uitzetten van kliko’s. Wij hebben ook chauffeurs in dienst welke, inclusief bakwagen, kunnen worden gehuurd. Dit kan handig zijn bij kleine verhuizingen. Verder kunnen we kleine klusjes in en rondom het huis tegen gereduceerde prijzen verrichten. Verder zijn wij een WMO erkende stichting. Waardoor Stichting Actief ook dagbesteding mag aanbieden aan burgers die recht hebben op WMO. Stichting Actief krijgt via de gemeente Land van Cuijk, trajecten aangeboden om deze werk fit te maken. Zodat ze meer kans maken op de arbeidsmarkt. 

meer info

Kinderboerderij 't Ganzenbos

Openingstijden
Wij zijn geopend van 1 april tot 4 oktober
Woensdag & Zaterdag: 14:00-16:00 uur

Adres
Galberg 2
5431 KZ, Cuijk

meer info

Wereldtuin Verdeliet

Wat is Verdeliet?
Verdeliet is een sociale onderneming in het groen; een ontmoetingsplek waar vrijwillige medewerkers uit de wijk en de regio Land van Cuijk zich samen inzetten. Zij doen dat in de tuin, in de organisatie en bij activiteiten. Iedereen is welkom!

Wil je er meer over weten. Op hun website vertellen ze je graag van alles over Verdeliet: wat ze doen en ook het hoe en waarom. Ze laten je zien waarom de Wereldtuin zo'n speciale plek is.

 

 

Sponsoren