ZalenReserverenPrijzen

Actueel

Ommetje Gezonden Buurten

Ommetje Gezonden Buurten

21-01-2022

Ommetje Gezonde Buurten de Valuwe

De Valuwe neemt deel aan het project Gezonde Buurten. Gezonde Buurten wil buurtbewoners gezonder en gelukkiger maken, door meer ruimte te maken voor ontmoeten, spelen & bewegen en natuur.

Wat is er tot nu toe gedaan binnen dit project? Er is samen met bewoners een ontwerp gemaakt voor het nieuwe park tussen de Vuurijzerstede en de Leeuwengrootstede, en het schoolplein van basisschool De Regenboog is omgetoverd tot een speelplein en ontmoetingsplek voor de hele buurt. Er zijn samen met de wijkraad en de buurt allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een wijk-picknick, wekelijkse wandelingen met buurtbewoners, paaseieren beschilderen en vogelhuisjes maken. Als laatste activiteit begin oktober 2021: Foodtour de Valuwe.

Vanwege coronamaatregelen waren er helaas minder activiteiten mogelijk. Als alternatief is er een ommetje door de wijk ontwikkeld. 

Maar steeds hetzelfde rondje is ook zo saai hè? Daarom hebben we voor jullie een foto wandeltocht uitgezet. Een leuke activiteit voor het hele gezin! Ommetje Valuwe leid je langs groene- en speelplekken in de Valuwe, waaronder ook het nog in te richten nieuwe park. Ook hebben we leuke natuur- en beweegopdrachten voor jullie bedacht. Meer informatie en de route en opdrachtenkaart kun je hier downloaden!

Let op: vermijd drukke plekken en check, voordat je naar buiten gaat, de laatste richtlijnen van het RIVM.

1 2 3 4 ... 28 volgende >

 

 

Sponsoren