ZalenReserverenPrijzen

Actueel

Opening mfa De Valuwe

Opening mfa De Valuwe

27-04-2018

Vandaag (27 april) gaat er een lang verwachte wens van De Valuwe in vervulling: de nieuwe mfa (MultiFuncionele Accommodatie ) De Valuwe zal dan officieel geopend worden.

De Valuwe, een kleurrijke wijk waar veel ondernomen wordt, heeft nu, bijna 20 jaar na de sluiting van checkpoint (buurthuis/jongeren centrum) aan de Galberg, weer een “gemeenschapshuis”.

Dit “gemeenschapshuis” heet 20 jaar na dato “mfa”. Deze term staat voor MultiFuncionele Accommodatie en geeft al een aardig beeld van de mogelijkheden die deze nieuwe accommodatie biedt. Er zijn ruimtes waar grote (gezelschappen van max. 150 personen) en kleine (max. 20) activiteiten gehouden kunnen worden. Er is een professionele keuken van 50m2 waar volop ruimte is voor diverse activiteiten, cursussen, demonstraties, of lessen . In de warme ontmoetingsruimte is er plaats voor een kopje koffie, het leggen van een kaartje of voor een potje biljart. Markant is de schitterende bar die, net als de balie en de grote leestafel, gemaakt is van sloophout afkomstig uit de voormalige H. Jozefkerk die eerder in dit gebouw gevestigd is geweest.

Mfa De Valuwe gaat een thuis bieden aan de GGZ oost Brabant en Fysiotherapie De Valuwe. GGZ oost Brabant zit al bijna 6 jaar met een FACT team in de wijk en Fysiotherapie De Valuwe keren na  korte afwezigheid, weer met een dependance terug naar de wijk waar ze ooit begonnen zijn. Verder zullen ook de gebruikers van Wijkwinkel De Valuwe en Intercultureel centrum Safina de overstap naar de nieuwe accommodatie maken.

Dit zorgt er voor dat er tussen de vrijwilligers en bezoekers van de diverse organisaties verbindingen gemaakt worden die eerder minder voor de hand lagen. Mooi voorbeeld hiervan is de klankbordgroep die bestaat uit de verschillende gebruikers van mfa De Valuwe. Deze groep komt regelmatig bij elkaar en hebben samen meegekeken en geholpen bij de realisatie van de mfa. Het is dan ook logisch dat al deze groepen ook een rol spelen in de handeling die er verricht gaat worden om de mfa te openen. Zonder hier al te veel over te verklappen kan er wel gesteld worden dat mfa De Valuwe niet standaard een lintje doorknipt, maar ook hier op zoek gaat naar de verbinding….

Benieuwd geworden? Kom dan ook op 27 april om 14:00 naar het Valuweplein.

Mfa De Vauwe zal na opening nog niet in bedrijf zijn, maar kan wel tot 17:00 bezichtigd worden.

Op het Plein zijn deze dag ook de Koningsdag feesten, georganiseerd door wijkraad De Valuwe. Kom dus gerust lekker op tijd om eerst nog even over de rommelmarkt of langs de kramen te kunnen slenteren. Ook voor de jongsten zijn er weer verschillende attracties op en rondom het plein te vinden. Top attractie dit jaar is een 17 (!) meter lange stormbaan. Deze koningsdag festiviteiten beginnen al om 10:00 en duren tot 17:00.

 

1 2 3 4 ... 28 volgende >

 

 

Sponsoren