ZalenReserverenPrijzen

Actueel

Werkzaamheden mfa beginnen half september

Werkzaamheden mfa beginnen half september

11-09-2017

Recent nog tekenden Beheerstichting MFA de Valuwe, GGZ Oost Brabant en Fysiotherapie De Valuwe een overeenkomst. Deze partijen gaan gebruik maken van de nieuwe multifunctionele accommodatie De Valuwe (MFA). De inkt van die handtekeningen is nog niet droog of de werkzaamheden gaan al beginnen.

Sloop en bouwplaats

Half september starten in de voormalige H. Jozefkerk sloopwerkzaamheden. Begonnen wordt met het slopen en verwijderen van de plafonds. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Om de kosten te drukken wordt het werk uitgevoerd door vrijwilligers van de parochie. In dezelfde periode worden voorbereidingen getroffen om met de omvorming van kerk naar MFA te beginnen. Aan de achterzijde wordt een bouwplaats ingericht waar diverse voorzieningen zoals keten voor verblijf van uitvoerder en opzichter, materiaal opslag en materieelstalling voor en door de aannemers worden aangelegd

 

Oktober

In de maand oktober zal verder worden gewerkt aan het slopen en strippen van het voormalige kerkgebouw. Dit werk wordt door aannemer BCP uitgevoerd. Als dit werk gereed is, beginnen de verbouwingswerkzaamheden. Naar verwachting kan het nieuwe MFA in het eerste kwartaal van 2018 in gebruik worden genomen.

 

Nieuwe bestemming

Als de voormalige kerk is omgebouwd tot MFA is een nieuwe, maatschappelijke bestemming gegeven aan dit mooie gebouw. Het MFA wordt het nieuwe hart van De Valuwe waarin Beheerstichting MFA de Valuwe, GGZ Oost Brabant en Fysiotherapie De Valuwe onderdak zullen vinden. De parochie H. Jozef, KBO, Dichterbij, SWOC en Intercultureel Centrum Safina gaan ook van de MFA gebruik maken en de wijkmeester en de wijkagent zullen in de nieuwe MFA hun spreekuren houden.

1 2 3 4 ... 28 volgende >

 

 

Sponsoren